სასარგებლო პროდუქტები კიბოს წინააღმდეგ - Acıbadem Healthcare Services (GE)
სასარგებლო პროდუქტები კიბოს წინააღმდეგ

სასარგებლო პროდუქტები კიბოს წინააღმდეგ

ოდესმე გიფიქრიათ, რამდენად სასარგებლოა ან საზიანოა ჩვენი ჯანმრთელობისთვის მიღებული საკვები?

თქვენი დიეტა რეალურად ინვესტიციაა თქვენი ჯანმრთელობისთვის 5-კომპონენტიანი

კვება კიბოს თავიდან ასაცილებლად კვების სტილს აქვს ძალიან მნიშვნელოვანი როლი კიბოს განვითარების საწინააღმდეგოდ, რომელიც არის ჯანმრთელობის ერთ-ერთი ყველაზე მნიშვნელოვანი პრობლემა. ის, რასაც ჭამთ ისეთივე მნიშვნელოვანია, როგორც რაოდენობა, რომელსაც მოიხმართ.

ჯანსაღი კვება გულისხმობს ისეთი საკვების მოხმარებას, რომელიც გამდიდრებულია ხუთ ძრითად ჯგუფში შემავალი პროდუქტებით, რომელიც ჩვენს ორგანიზმს სჭირდება. როგორც ბევრმა ჩვენგანმა იცის, ეს არის რძე, ხორცი-თევზი, ბოსტნეული-ხილი, მარცვლეული და ცხიმები. ყოველდღიური ნორმის გათვალისწინებით, პრობიოტიკური საკვები არეგულირებს ნაწლავის ფლორას. ამ მიზნით საჭიროა ყოველდღიურად ერთი ჭიქა კეფირის და ოთხი სუფრის კოვზი იოგურტის მიღება. კიდევ ერთი საკვები ჯგუფი, რომელიც იცავს ნაწლავის ფლორას და ხელს უწყობს სასარგებლო ბაქტერიების ზრდას, ბოჭკოების შემცველობის წყალობით, არის პარკოსნები. პარკოსნების მიღება კვირაში 2-დან 3 დღემდე უამრავ მნიშვნელოვან სარგებელს იძლევა, როგორც სისხლში გლუკოზის რეგულირებისთვის, ასევე სწორი ნაწლავის კიბოს პროფილაქტიკისთვის.

არ მიირთვათ სალამი, ძეხვი და პასტრამი

მიირთვით ორაგული, სკუმბრია და სარდინი, ომეგა 3-ის ყველაზე მაღალი შემცველობის მქონე საკვები, რომელიც ეფექტურია თვალისა და ტვინის უჯრედების დაცვაში. მეორეს მხრივ, ფრთხილად უნდა იყოთ წითელი ხორცის მოხმარებაზე, რომელიც მდიდარია რკინით, თუთიით, მაგნიუმით, კალიუმით და სელენით. ჯანდაცვის მსოფლიო ორგანიზაციის მონაცემებით, დღეში 50 გრამი გადამუშავებული ხორცის მოხმარება მსხვილი ნაწლავის კიბოს რისკს 18 პროცენტით ზრდის. ანუ, მეცნიერული ფაქტია, რომ გადამუშავებული ხორცის ხშირი მოხმარება, როგორიცაა ძეხვი, სალამი და ლორი, იწვევს კიბოს.

გქონდეთ ფერადი კვების სტილი კიბოს წინააღმდეგ

ყურადღება უნდა მივაქციოთ ბოსტნეულის და ხილის მოხმარებას. ყოველდღიურად უნდა მიირთვათ ხილ-ბოსტნეულის მინიმუმ 3-დან 5-მდე პორცია. რაც უფრო ფერად ხილს და ბოსტნეულს მიირთმევთ, მით მეტ ანტიოქსიდანტს მიიღებთ. ყოველთვის უპირატესობა მიანიჭეთ ხილისა და ბოსტნეულის მუქ ფერს. იზრუნეთ მუქი მწვანე ბოსტნეულის მოხმარებაზე, როგორიცაა ,ჭარხალი, ისპანახი და კომბოსტო; მუქი წითელი საკვები, როგორიცაა ბროწეული და მოცვი; მუქი ყვითელი-ნარინჯისფერი, როგორიცაა გარგარი, სტაფილო და გოგრა; იისფერი საკვები, როგორიცაა მწვანილი; და თეთრი, როგორიცაა ნიორი და ხახვი.

უპირატესობა მიანიჭეთ მთელი ხორბლის ფქვილს და არა თეთრ ფქვილს

მარცვლეული, რომელიც შეიცავს ნახშირწყლებს, პროტეინს, B და E ვიტამინებს და მინერალებს, როგორიცაა მაგნიუმი, რკინა და თუთია, ჩვენი სხეულის ენერგიის ყველაზე მნიშვნელოვანი წყაროა. თუმცა, თავიდან უნდა ავიცილოთ მარტივი ნახშირწყლები, როგორიცაა თეთრი ფქვილი, ბრინჯი, შაქარი, თაფლი და ჯემი. რადგან ეს საკვები სწრაფად ამაღლებს სისხლში გლუკოზას და ასტიმულირებს ორგანიზმს ინსულინის გამოყოფაში. რადგან, ინსულინის სეკრეცია იწვევს სისხლში ჭარბი შაქრის ცხიმის სახით შენახვას. სამწუხაროდ, ორგანიზმში ცხიმის გაზრდილი რაოდენობა იწვევს კიბოს. აქედან გამომდინარე, გადამწყვეტი მნიშვნელობა აქვს დაუმუშავებელი მარცვლეულით მომზადებული საკვების მოხმარებას, როგორიცაა მთელი ხორბალი, ჭვავი, შვრია და ბულგური.

1 კგ ბოსტნეულის კერძისთვის გამოიყენეთ 2 სუფრის კოვზი ზეთი

მცენარეული ზეთები გვიცავს კიბოსგან. მეორეს მხრივ, ერთი კილოგრამი ბოსტნეულის მომზადებისას არ გამოიყენოთ ორ სუფრის კოვზზე მეტი მცენარეული ზეთი, რადგან ზეთების გადაჭარბებულმა მოხმარებამ შეიძლება გამოიწვიოს სტრესი და დაასუსტოს იმუნური სისტემა. არ უნდა დაამატოთ ზედმეტი ზეთი საკვების ცხოველური ცხიმებით მომზადების დროს, როგორიცაა ხორცი, ქათამი და თევზი. დაამატეთ ზეთი საჭმლის მომზადების შემდეგ და არა მოხარშვამდე, რამდენადაც ეს შესაძლებელია. E ვიტამინის დაკარგვის თავიდან ასაცილებლად, შენახვის დროს ზეთები უნდა იყოს სინათლისა და ჟანგბადის ზემოქმედების ქვეშ.

ყოველთვის გქონდეთ ეს პროდუქტები თქვენს სამზარეულოში

თუ გსურთ დაიცვათ თქვენი ორგანიზმი კიბოსგან, ეს სასწაულებრივი პროდუქტები ყოველთვის უნდა გქონდეთ სახლში.

სოიოს ლობიო, ოსპი

უცხიმო ყველი, ნაკლებადცხიმიანი ყველი, იოგურტი თეთრი ლობიო, ნუტი მწვანე ლობიო, ბარდა ხილი (ფორთოხალი, მანდარინი, გარგარი, შავი თუთა, ალუბალი, ბალი, შინდი, შავი მოცხარი) თხილეული, როგორიცაა ნიგოზი, არაქისი და თხილი კომბოსტო, ყვავილოვანი კომბოსტო, ისპანახი, ჭარხალი, ბოლოკისა და ჭარხლის ფოთლები, თალგამი, მდოგვის ფოთოლი.

მთელი ხორბლის და ჭვავის პური, ბულგური, დაფქული ხორბალი კვერცხი

კვების სახელმძღვანელო კიბოს პროფილაქტიკისთვის გადახედეთ თქვენს

სამზარეულოს და კვების წესებს კიბოს საწინააღმდეგოდ. დაიცავით კვების შემდეგი წესები:

  • სხეულის იდეალური წონა უნდა შენარჩუნდეს.
  • ნუ გათლით ხილსა და ბოსტნეულს, თუ მათი გამოყენება შესაძლებელია გაუთლელად.
  • მიირთვით მთელი ხორბლის პური, ჭვავის პური, ბულგური და დაფქული ხორბალი თქვენს ყოველდღიურ რაციონში დატოვეთ ადგილი ანტიოქსიდანტებით და C ვიტამინით მდიდარი საკვებისთვის, როგორიცაა ნიორი, კომბოსტო, ბროკოლი, ყვავილოვანი კომბოსტო, პომიდორი, მწვანე ჩაი, გრეიფრუტი, სელის თესლი, კოჭა, კურკუმა და მოცვი.
  • ბოსტნეულის კერძები მოხარშეთ მცირე რაოდენობით წყალში ან საკუთარ წვენში.
  • არ გადაასხათ წყალი, რომელიც გამოიყენება პარკოსნების ჩასალბობად ან მოსახარშად.
  • ყურადღება მიაქციეთ საკვების შენახვის პირობებს.
  • გადახედეთ სწრაფი კვების პროდუქტების ეტიკეტებს.
  • დარწმუნდით, რომ ბოსტნეული ახალია და კერძები დამოუკიდებლად მოამზადეთ.
  • შეწყვიტე ალკოჰოლის მოხმარება.
  • არ გამოტოვოთ ვარჯიშები კიბოს საწინააღმდეგოდ. ისეირნეთ, იარეთ ცურვაზე, ისეირნეთ ველოსიპედით ან შეასრულეთ სტეპ-სავარჯიშოები 30 წუთის განმავლობაში კვირაში 3 დღე და შეინარჩუნეთ ეს განრიგი მთელი ცხოვრების მანძილზე.
  • ყოველთვის უნდა გახსოვდეთ ეს რჩევები კიბოს თავიდან ასაცილებლად. სცადეთ მიჰყვეთ კიბოს საწინააღმდეგო კვების სახელმძღვანელოს, როცა საყიდლებზე მიდიხართ ან როდესაც შედიხართ სამზარეულოში საჭმლის მოსამზადებლად.

*ჩვენს ვებსაიტზე განთავსებული ინფორმაცია არ ისახავს მიზნად ინსტრუქციების მიწოდებას დიაგნოსტიკისა და მკურნალობისთვის. არ ჩაიტაროთ რაიმე სახის დიაგნოსტიკური და თერაპიული პროცედურა ექიმთან კონსულტაციამდე. სტატიები შეიცავს ინფორმაციას Acıbadem Healthcare Group-ის თერაპიული ჯანდაცვის სერვისების შესახებ.

ᲛᲙᲣᲠᲜᲐᲚᲝᲑᲐ

ᲢᲔᲥᲜᲝᲚᲝᲒᲘᲔᲑᲘ

ACIBADEM

×
ძიება